T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İlçelerimizde Okul Kantin ve Yemekhane Çalışanlarına Eğitim Düzenledik

Yayın Tarihi : 2.04.2018

İl Müdürlüğümüzce Hamamözü, Gümüşhacıköy, Merzifon, Suluova ve Taşova İlçelerimizde okul kantin ve yemekhanelerde çalışanlar ile Milli Eğitim Müdürlüğü personeline okul kantin ve yemekhanelerine dair özel hijyen kuralları eğitimi verildi.

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları çerçevesinde Müdürlüğümüz personeli Veteriner Hekim Ayşegül YETKİN UTLU tarafından; okullar bünyesinde faaliyet gösteren kantin, yemekhane, çay ocağı, büfe kafeterya gibi gıda işletmelerinin taşıması gereken genel ve özel hijyen gereklilikleri, kullanılan alet ekipman ve personel hijyeni, hammadde kabulü ve depolanması, gıdaların hazırlanması, pişirilmesi, dondurulması, çözündürülmesi, sıcaklık kontrolü, gıdanın servisi ve tüketimi konularında, İl Sağlık Müdürlüğü personeli Dr. Özge ŞAHİN tarafından da insan sağlığının korunması konusunda eğitim verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü personeli tarafından okul kantin ve yemekhanelerde yapılan aylık denetimlerde tespit edilen gıda güvenilirliği ve hijyen şartlarında eksikliklerin okul yöneticileri tarafından İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirilmesi gerektiğinin önemi anlatıldı. Eğitimlere 173 kişi katıldı.