T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Okul Yemekhane Çalışanlarına Eğitim Düzenledik

Yayın Tarihi : 7.03.2018

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane çalışanlarına İl Müdürlüğümüzce eğitim verildi.

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları çerçevesinde Müdürlüğümüz personeli tarafından; yemekhanelerin taşıması gereken genel ve özel hijyen kuralları, kullanılan alet-ekipman ve personel hijyeni, hammadde kabulü ve depolanması, gıdaların hazırlanması, pişirilmesi, dondurulması, çözündürülmesi, sıcaklık kontrolü, gıdanın servisi ve tüketimi konularında eğitim verildi. İl Sağlık Müdürlüğü personelince de insan sağlığının korunması konusunda bilgiler verildi.

Eğitime Amasya Merkez ve köylerinde bulunan okul yemekhane çalışanlarından 93 kişi katıldı.

İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih KARABIYIK;  okullarda gıda işletmelerinde çalışabilmek için bu eğitime katılmış ve belge almış olmak gerektiğini, tüm öğrencilerin daha hijyenik koşullarda güvenilir gıdaya ulaşmalarını önemsediklerini, söz konusu eğitimlerin bu amaca yönelik yapıldığını ifade etti.

Gelecek haftalarda okul kantin çalışanları ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yönelik eğitimler devam edecektir.