T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Mavi Bayrak Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı Düzenledik

Yayın Tarihi : 5.03.2018

5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında güvenilir/kaliteli gıda maddesi üreten ve satan, teknik ve hijyenik yönden gıda mevzuatında belirtilen koşullara özenle uyan gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerini ödüllendirmek, halka duyurmak suretiyle sektördeki diğer işyerlerini de daha iyi koşulları oluşturmaya teşvik etmek amacıyla İlimizde "Mavi Bayrak Uygulamasına" başlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak 02.03.2018 Cuma günü saat 14:30'da İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Müdürümüz Lokman Gültekin, İl Müdür Yardımcılarımız, Şube ve İlçe Müdürlerimiz, Meslek Odası Başkanları, Sektör temsilcileri, İlimiz esnafları ve teknik personellerimiz katıldı.

Toplantıda konuşan İl Müdürümüz Lokman Gültekin;

"İlimizde Mavi Bayrak Uygulaması, Amasya Valiliği'nin 15/01/2018 Tarihli Genelgesi ile başlamış olup;

Mavi Bayrak Uygulamasında amaç;

  1. Güvenilir/kaliteli gıda maddesinin üretilmesini, işlenmesini, muhafazasını, depolanmasını ve pazarlanmasını sağlamak,
  2. Gıda sektöründe faaliyet gösteren tüm gıda üretim ve satış ve toplu tüketim yerlerinin güvenilir/kaliteli gıda maddesi üretim, satış ve sunumuna yönlendirilmesi olacaktır.

Mavi bayrağa sahip işyerleri; gıda güvenliği, hijyen ve kalite açısından tüm şartları en üst seviyede sağlamış olup tüketicilerin gönül rahatlığı ile alış veriş, yeme ve içme gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri işletmelerdir. Mavi Bayrak Uygulamasının İlimize, gıda sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelere ve tüketicilere hayırlı olmasını diliyor katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.